Дилърска политика

ДИЛЪРСКА ПОЛИТИКА НА ФИРМА БЕТАМАРК
 
ПРОДУКТИТЕ:
            Системите с марката "Betamark" са оригинални български продукти с въведени много иновативни решения, което ги прави с лидерска позиция на българския пазар. Към този момент Бетамарк е единствената българска фирма, която произвежда напълно завършени цифрови домофонни системи.
             Главните достойнства на продуктите с марка "Betamark"  са модерна визия и едновременно с това вандалоустойчивост, високо качество и надеждност, удължена гаранция и конкурентни функционални характеристики.
             Ние гарантираме, че при определено ниво на цената, продуктите Бетамарк съществено превишават параметрите на конкурентните марки предлагани в България.
             Системите Betamark са нещо по-добро, което всеки може да си позволи.
            Аналоговите домофонни системи Бетамарк са в производство от 1994 г. През този 20 годишен период са правени редица подобрения и усъвършенствания, които ги правят конкурентни в сравнение с другите производители. Предлагат се предимно системи 3+1 с контролни сигнали, реле за време, интерком 3 мелодии и защита от подслушване.
            Цифровите системи Бетамарк са в производство от 2005 г. През този почти 10 годишен период са разработени 3 генерации, като се осигурява съвместимост с предходните. Домофонните апарати са "интелигентни" и работят в мрежа като разпределена телефонна централа без централизирано управление. Аудио и видео системите могат да бъдат кабелизирани с масово използвания кабел FTP-cat.5.
            Цифровите домофонни  системи Бетамарк могат да работят съвместно с аналогови домофонни апарати по стандарта 3+1 или 4+1, както и с полския тип двупроводни домофони. Няма значение коя фирма ги произвежда, стига да са спазени общоприетите в Европа стандарти за нивата на звука.
            Болничните повиквателни ситеми за сестрите и хотелските паник системи също са цифрови  адресируеми и се използва същата технология както при домофонните системи. Това ги прави абсолютно конкурентни на вносните подобни системи по цена и функционални показатели.
            Почти всички останали продукти с марката Betamark съдържат микроконтролери и превъзхождат функционалните показатели на конкурентните марки. Това са кодовите брави, RFID  четци, конферентни интеркомни системи, интелигентни стълбищни автомати, релета за дневни светлини (DRL) и др.
           Марката Betamark е регистрирана за първи път през 1998 година и е обновена за целия европейски съюз през 2010г.

ЦЕНИТЕ:
            Цените на дребно за продажба на крайни клиенти се обявяват своевременно на официалния сайт на Бетамарк и са препоръчителни за дилърите, но не задължителни.
            Редно е да се има в предвид че средното ниво на цените на продуктите "Betamark"  е с 20-30 % по-ниско от водещи европейски производители и с  20-30% по-високо от тези на руските, китайските и турските производители.
            Цените за монтаж се определят от извършителите на тази дейност и се оферират отделно от цената на техниката.
 
ОТСТЪПКИ:
Монтажници, дилъри и строителни фирми ползват отстъпка от цените на дребно с ДДС както следва:
            - 10% при първа поръчка
            - 20% при следващи и регулярни поръчки
            - 30% за лоялни дилъри, които не предлагат конкуретни продукти
Перспективни дилъри и строителни фирми могат да получат 20% още при първата поръчка 
Към всички дилъри имаме минимално изискване поне  2 поръчки през последните 12 месеца с общ оборот над 1000 лв.
Взаимоотношенията с лоялните дилъри се договарят персонално.
 
ДОСТАВКА:
            Доставките на стойност над 100 лв са безплатни до всяка точка на страната и се извършват експресно със "Спиди". При желание доставката може да се извърши и с друг куриер за сметка на получателя.
            За изделия, които са на склад доставката става на следващия ден от поръчката, ако е направена до обяд. За останалите поръчката се изпълнява от 1 до 3 дни.
            Заплащането става предварително по банка или с наложен платеж при доставката. Всяка доставка се придружава с цялата необходима документация.
 
ФИРМЕНО  ОБСЛУЖВАНЕ:    
            Бетамарк предлага за всички свои дилъри безплатно обучение за монтаж и обслужване на всички изделия с марката "Betamark". Предвид опростената схемотехника и въведените улеснения за монтаж и  обслужване обучението не предсавлява проблем за всеки средно квалифициран електротехник.
            Бетамарк предлага за всички свои дилъри и клиенти безплатни консултации и техническа помощ за проектиране на системи с произволна сложност. На всички свои дилъри издаваме срещу поискване специален сертификат, че фирмата е оторизирана да извършва търговия, монтаж и обслужване на продуктите с марката "Betamark".
            При по-големи поръчки е възможно изпълнение със специфични клиентски изисквания водещи до промяна на стандартните хардуер и фирмуер влаган в устройствата.
            Фирма Бетамарк предоставя периодично специални стимули  за дилърите с най-много поръчки  и достигнат оборот.
            Лоялните дилъри при желание могат да ползват рекламен банер в сайта на Бетамарк.      

ГАРАНЦИЯ:           
           Гаранцията която даваме за цифровите системи е:
-3 години за крайните клиенти
-4 години за монтажници дилъри и строителни фирми
-5 години за лоялните дилъри
            Гаранционните условия са съгласно действащите нормативи в РБ. Гаранционните и извън гаранционните ремонти се извършват в базата на Бетамарк или от специално  упълномощени за целта фирми.
            Разходите за демонтаж и монтаж, както и транспортните разходи до и от сервиза са за сметка на клиента. При извършване на извън гаранционен ремонт гаранцията е 1 година и се отнася само за сменените компоненти и за извършените дейности.
            Не се приемат за гаранционен ремонт изделия които са отваряни, правен е опит за ремонт, нарушена цялостта на изделията или са правени промени в конструкцията.
            Не се допуска използването на други захранващи източници и свързване на акумулатори.
 
ОБЩИ УСЛОВИЯ:
            Умоляваме всички наши дилъри, монтажни и обслужващи фирми да не поставят каквито и да било рекламни лепенки върху лицевите панели на входните табла и другите изделия с марката Betamark. Това води до загрозаяване на дизайна на изделията , а в някои случаи до умишлено предизвикани повреди, ако се запуши разговорното устройство.
            Редно е при евентуални повреди собствениците и домоуправителите да се обръщат към лицето монтирало техниката и след това към производителя или вносителя за съдействие.
 
            За нас ще бъде  удоволствие да работим с коректни фирми от цялата страна, които желаят да предлагат продуктите с марката Betamark и са съгласни с настоящата дилърска политика.